dijous, 15 d’octubre del 2009

[El Periódico de Catalunya] Una trentena de persones es manifesten per demanar la llibertat d'un pres anarquista

La protesta en suport d'Amadeu Casellas es porta a terme de forma pacífica.
Cinc vehicles dels Mossos i dues ambulàncies controlen la concentració.

Els Mossos d'Esquadra vigilen els manifestants davant del mercat del carrer d'Aragó. Foto: MARIA MASDEU
MARIA MASDEU
BARCELONA

Els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat a una manifestació anarquista convocada a les 12 del migdia al carrer d'Aragó amb Girona. Els manifestants demanen llibertat per al pres anarquista Amadeu Casellas, que està en vaga de fam des del 15 de juliol i actualment també està en vaga de set.

Casellas, de 49 anys, fa 23 anys que és a la presó per atracar bancs als anys 70 al·legant que ho feia per finançar lluites obreres. Entre altres, va atracar una entitat financera el 2006 i ha estat autor de diversos delictes en els últims anys.

"Libertat immediata a Amadeu"
Els manifestants, aproximadament una trentena, han mostrat una actitud pacifica, sense provocar disturbis. S'han mantingut immòbils a la vorera davant del mercat de la Concepció (al carrer d'Aragó), envoltats per una vintena de Mossos d'Esquadra, molt a prop d'una seu de la Conselleria de Justícia.

A les pancartes dels manifestatns es podia llegir "Amadeu Casellas. 86 dies en vaga de fam, ara en vaga de set" i "No més presó ni tortura, llibertat immediata per a Amadeu".

La circulació a la zona s'ha vist afectada, però no interrompuda. Cinc vehicles d'unitats antiavalots dels Mossos d'Esquadra i un parell d'unitats del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat al lloc per prevenir incidents.

1 comentari:

Unknown ha dit...

http://www.lasprovincias.es/valencia/20091015/sucesos/grupo-anarquista-reemprende-ataques-20091015.html