dimecres, 3 de juny del 2009

Enric Duran: solidaritat urgent amb Amadeu Casellas en vaga de sed



02 jun 2009 11:22:26
L'Amadeu Casellas és un pres anarquista que fa uns anys reivindica la seva llibertat per haver complert ja la seva condemna.
L'1 de juny ha iniciat una vaga de sed, com a resposta a haver estat incomunicat; ara no li deixen rebre cartes o fer trucades, i només el pot visitar el seu advocat. El 25 de maig, ja havia iniciat una vaga de fam, que també continua vigent.

L'excusa que li han donat, per incomunicar-lo és un atac que s'ha realitzat contra el C.I.R.E i que ha estat reivindicat anònimament per gent de fora. Es evident que està totalment fora de la llei, prendre una mesura contra un pres, per algo que presuntament han realitzat al carrer i en el que ell no ha participat.
Aquesta es una nova demostració de la impunitat amb la que actuen des de la direcció de les presons alhora de prendre determinades mesures.

En els 65 dies que jo he estat a la presó, varios interns m'han explicat la seva situació i com la direcció de serveis penitenciàris els ha impedit o retirat permisos de manera arbitrària. Per exemple, un pres que està penat per un delicte d'estafa contra la generalitat està veient com la conselleria de justicia li retira tots els permisos que des de la direcció del centre li otorguen per bona conducta. Un segon pres que ha participat en lluites de defensa dels drets dels interns, està complint ¾ de la seva condemna sense beneficiar-se del tercer grau que li correspondria en haver-ne complert la meitat.

Casos com aquests responen a la impunitat que la direcció penitenciària té en relació a les penes dels condemnats. Aquest organ polític decideix sobre el futur d'aquestes persones que si no estan d'acord només poden reclamar al jutge penitenciari. Cada presó té un jutgat penitenciari assignat, de manera que acostumen a ser sempre els mateixos jutges els qui han de decidir sobre les mesures preses per la direcció penitenciària.
Parlant amb diversos interns vaig poder comprovar que hi ha un sentiment entre ells de que és poc menys que inùtil apelar al jutge penitenciari, perquè acostuma a donar la raó sistemàticament a la direcció penitenciària fent palesa clarament que la separació de poders, almenys en aquest cas concret és una falàcia.

I el cas concret de l'Amadeu és la mostra més clara d'aquesta situació. Es tracta d'una persona destacada per la militància activa tant a fora com a dins la presó. A finals dels 70 i principis dels 80, atracava bancs i destinava part del seu botí a finançar lluites revolucionaries. Per això el van detenir i el van condemnar a 20 anys de presó. Per cert que la premsa de l'època l'anomenava Robin Hood, com ara ho fa amb mi.

Dintre de la presó l'Amadeu Casellas s'ha destacat com un actiu activista en defensa dels drets dels presos i de la millora de les condicions a les presons. Per això, li han impedit gaudir dels permisos que li correspondrien, i per això continua a la presó, anys després d'haver complert totalment la pena màxima de 20 anys, ara en porta 23 seguits. Es tracta d'una situació il·legal que no es pot qualificar de cap altra manera que com un segrest.

La causa d'això és que l'Amadeu és massa perillós al carrer, massa perillós pels dirigents penitenciaris corruptes, donat que ha desvetllat durant la seva trajectòria nombrosos casos d'irregularitats i corrupció dins de les presons i ho podria fer molt més si estigués lliure. . En podeu trobar exemples en alguns dels seus darrers comunicats

http://www.nodo50.org/Tres-comunicados-de-Amadeu.html

La direcció penitenciària s'aprofita de la seva impunitat per a decidir sobre la vida dels presos, per retenir-lo a la presó tot i haver-li promés la llibertat perquè deixés vagues de fam anteriors.

Ara la situació és d'extrema urgència, doncs l'Amadeu potser desesperat, ha iniciat una vaga de sed. En una situació tan gran d'injusticia, és una qüestió de dignitat humana exigir la llibertat immediata de l'Amadeu Casellas. Ara és més urgent que mai.

Amb aquest objectiu, una petició concreta i urgent és que el Sindic de Greuges actui tal i com es va demanar en aquesta carta de fa uns dies, mediant perquè es compleixi el tercer grau promés a l'Amadeu
http://www.alasbarricadas.org/noticias/?q=node/10694

I també li hauríem de demanar al president del govern català, si pensa deixar que la seva conselleria de justicia, per defensar la corrupció i la vulneració de drets a les presons, actui impunement contra l'Amadeu Casellas fins que mori.

Llibertat Amadeu Casellas!!!

Enric Duran
Mira també:
http://llibertatamadeu.blogspot.com/


CONCENTRACIÓN EN SOLIDARIDAD CON JOAQUÍN GARCÉS Y OTROS PRESXS


CNT-AIT ha previsto una concentración para el próximo viernes día 5 de Junio a las 20,00 horas, en la ciudad de Málaga, para concentrarnos frente a las sedes del PSOE a lo largo y ancho del territorio, y denunciar la situación irregular por la que pasan los presos Joaquín Garcés, Amadeu Casellas y Miguel Fco. Montes, entre otros.


El lugar elegido será la Sede PSOE en Málaga Centro, sita en C/ Ollerías nº 4, en la confluencia con C/ Carretería.

Sed puntuales!! que la solidaridad será en todos los sitios simultánea a las 20,00 horas!!



+ info: http://malaga.cnt.es/spip.php?article441