dilluns, 2 de novembre del 2009

Resposta de Montserrat Tura a El Punt responen a l'article de Joan Tardà.

email protegit

Prou, senyor diputat!

La consellera de Justícia respon un article del diputat Joan Tardà sobre el cas d'Amadeu Casellas

29/10/09 02:00 - montserrat tura i camafreita

Governar és difícil, cal prendre decisions diàriament, i algunes, impopulars.

Governar l'execució penal, és a dir el compliment de condemnes que dicten els tribunals de justícia, és delicat i dur alhora. S'ha de fer amb equanimitat i amb autoritat ben entesa: la justícia és justa quan és equànime.

Algunes veus, entre elles la del diputat Tardà, especialment, ens demanen que apliquem una disciplina diferent a un intern que coneixen, un tractament diferent del que exercim diàriament sobre els 10.499 presos dels quals no en saben res.

Amadeu Casellas, el pres al qual fan referència, va començar el seu historial penitenciari amb quatre mesos de presó preventiva, i si no hagués tornat a delinquir al cap de tres anys, la seva trajectòria penal s'hauria acabat aquí. Però –malauradament– en els períodes en què ha estat en llibertat o en règims oberts, ha reincidit i ha comès nous delictes; els més freqüents són els de robatori amb intimidació i amb arma de foc. En el seu historial delictiu s'han arribat a acumular 12 condemnes i el seu comportament a l'interior de la presó no s'ha caracteritzat per la bona conducta.

Quan se li fan observacions sobre la seva conducta inadequada –acumula 35 expedients disciplinaris–, l'intern inicia vagues de fam; i davant d'aquesta opció, el senyor diputat opina que l'hem de deixar en llibertat perquè mentre les fa pateix.

Senyor diputat, la realitat és que aquest intern està pagant amb la seva privació de llibertat les accions que ha comès reiteradament i que han posat en perill la vida i la seguretat dels ciutadans. Els serveis penitenciaris tenen encomanada la tasca de custòdia de les persones condemnades pels tribunals, una competència tradicionalment reservada a l'Estat i que Catalunya exerceix plenament i responsablement des de fa 25 anys.

Si diem les coses amb claredat, se'ns acusa d'insensibles i inhumans, però si deixem en llibertat aquest pres per haver fet vagues de fam, la resta d'interns creurà que aquest és el camí cap a la llibertat, i la gestió dels centres penitenciaris esdevindrà ingovernable. El camí cap a la llibertat el marquen els programes de rehabilitació.

Vostè, senyor Tardà, és diputat d'un partit que dóna suport al Govern de Catalunya i ho ha de saber. Ningú ens va dir que governar fos fàcil, ans al contrari.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/97543-prou-senyor-diputat.html

LLEGIR ARTICLE DE JOAN TARDÀ, CAS D'AMADEU CASELLAS:CONSELLERA TURA, PROU!