dimarts, 24 de novembre del 2009

Amadeu Casellas, un cas silenciat

Cada cop s’engeguen més mobilitzacions i accions de recolzament al pres anarquista Amadeu Caselles.

Amadeu, va ser empresonat fa 23 anys, condemnat per fer expropiacions a bancs sense delictes de sang en benefici de les lluites obreres de l'època. Ha portat a terme set vagues de fam i amb la darrera ha perdut la mobilitat de les cames. El seu objectiu és lluitar contra la repressió i reivindicar els drets de les persones preses tot denunciant el sistema penitenciari que permet que l’Estat l’acusi de diferents delictes inexistents per mantenir-lo tancat tot privant-li el dret a la presumpció d'innocència.

Diferents col·lectius i persones s’han organitzat per tal de denunciar aquest fet silenciat pels mitjans de comunicació masius.

Al Baix Llobregat s’estan portant a terme concentracions quinzenals, la primera es va realitzar el passat 13 de novembre a la plaça de l'Ajuntament de Molins on més d'una trentena de persones es van concertar de forma silenciosa sota el lema: “Silenciat a l'Amadeu no silenciareu la veritat”. També es va llegir un comunicat on s'informava de l'última hora de la situació de l'Amadeu, que es troba recuperant-se dels últim 99 dies de vaga de fam al Centre Penitenciari de Girona. Les properes concentracions seran a Sant Feliu i a Martorell.

Altres accions que s'estan portant a terme són parades informatives on es reparteix informació sobre el cas de l'Amadeu, a Molins es va posar la paradeta informativa el 19 de novembre al passeig del terraplè.