dijous, 21 de maig de 2009

[VILAFRANCA] LLIBERTAT AMADEU CASELLAS PANCARTES SOLIDÀRIES. COORDINADORA ANTIREPRESIVA DEL PENEDÈS

[Nota de premsa]

PANCARTES SOLIDÀRIES A VILAFRANCA AMB EL PRES ANARQUISTA AMADEU CASELLAS

En el marc de la quinzena d'accions descentralitzades per exigir la llibertat del pres anarquista Amadeu Casellas, des de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès s'han penjat a Vilafranca diverses pancartes recordant que l'Amadeu es trobava en vaga de fam des del 20 d'abril. El 18 de maig va creure convenient abandonar voluntàriament la vaga de fam en la que portava 26 dies al haver considerat 'que en aquest moments és preferible que la lluita es continuï portant endavant sense que quedi condicionada a l'estat de la meva salut.Ara la meva salut és integra però les intencions dels poderosos són les de fer-la mimbar tant física com psicològicament aïllant-me no només de l'exterior sinó fins i tot dins de la pròpia presó'.
A les pancartes també es convoca a la manifestació per la lliberat immediata d el'Amadeu que es farà el dissabte 30 de maig a Barcelona a la plaça Antonio López (Pg Colom/Via Laietana) a les 18h.

El pres polític anarquista Amadeu Casellas, doncs, ha estat,recentment (del 20 d'abril al 18 de maig), en vaga de fam 26 dies per tal d'exigir la seva llibertat. Fa només set mesos, al setembre de 2008, havia abandonat l'anterior vaga de fam, que va mantenir 76 dies i en què va aconseguir el pacte d'un tercer grau penitenciari.
En veure, però, que els acords amb què havia arribat amb els Serveis Penitenciaris aleshores no es compleixen, ha tornat a optar per aquesta via de pressió, malgrat patir encara les seqüeles de l'anterior vaga.
Des del grup de suport s'ha convocat una quinzena de lluita a partir del 15 de maig sota el lema “Creem alarma social per la llibertat immediata de l'Amadeu Casellas”. Aquesta finalitzarà el dissabte 30 de maig amb una manifestació a Barcelona.
Segons denuncien els grups afins al pres, tots els passos que s'havien de fer perquè l'Amadeu aconseguís un tercer grau restringit s'estaven complint, però finalment la junta de tractament va canviar el resultat favorable per un de desfavorable. A més, segons diuen, la Direcció General de Serveis Penitenciaris (DGSP) i la direcció de la presó Brians II, on compleix condemna el pres, també han incomplert la seva paraula. Tant l'una com l'altra li podien concedir el permís necessari per aconseguir el tercer grau restringit, i li han negat. És per això que Amadeu Casellas ha decidit a lluitar de nou i exigir la seva llibertat.
Actualment Amadeu s'enfronta a una petició fiscal de vuit anys de presó, sota una de acusació d'intent d'entrar droga a la presó que ell ha negat sempre. Segons la CNT, “un montatge en tota regla” amb què ja es va trobar a la presó de Ponent de Lleida, on finalment va ser exculpat. Malgrat això, ja llavors va servir per limitar-li els permisos.