dimarts, 12 de maig del 2009

LA FEDERACIÓ D'ESTUDIANTS LLIBERTÀRIES ES SOLIDARITZEN AMB L'AMADEU CASELLAS

Amadeu Casellas, pres anarquista des de 1979, el qual ja hauria d´estar en llibertat segons la pena imposada per l’Estat, ha anunciat que avui, dilluns 20 d´abril, es posa en vaga de fam indefinida per exigir el Tercer Grau de règim penitenciari.
Després de realitzar una vaga de fam l’estiu passat, la qual va durar un total de 76 dies, i que li va suposar unes seqüeles físiques importants, li van prometre la concessió de més permisos, fins a arribar al Tercer Grau. Per part de l’administració s’ha adoptat una política del silenci, a la que s´ha d´afegir l´incompliment dels acords pactats. Davant d´aquest fet, l´única resposta que ha pogut donar el company, després de mesos de paciència, és iniciar un altre cop la vaga de fam. Amb això, Amadeu Casellas no només vol reclamar la seva llibertat immediata, també vol protestar contra el sistema penitenciari i tot el que aquest comporta, ja que constantment ha denunciat les males condicions dels presos, l´ús de la tortura indiscriminada per part dels funcionaris de presons i l'explotació laboral dels presos mitjançant empreses com CIRE.

Des de La Federació d'Estudiants Llibertàries ens posicionem en contra del sistema penitenciari com a mesura repressiva del Estat, i recolzem totalment els presos en lluita com Amadeu Casellas, animant la resta de persones solidàries a mobilitzar-se per la llibertat d’Amadeu, i per acabar amb la repressió, ja que aquesta és un instrument que aspira anular l´actitud crítica i intenta silenciar les problemàtiques socials.

Federació d'Estudiants Llibertàries

Barcelona, 20 d'abril del 2009


Mural realitzat a la Universitat de Barcelona: