dimarts, 8 de desembre del 2009

Concentració per la llibertat d'Amadeu Casellas 12 de desembre a Martorell

AMADEU CASELLAS LLIBERTAT

Amadeu Casellas porta 23 anys a la presó i ha pagat una condemna de 32 anys amb els 9 anys de redempcions, depassant el límit màxim de compliment de condemna (20 anys codi antic, 30 anys codi nou). Mai ha comès delictes de sang i ha estat condemnat per expropiacions (a la fi dels anys 70, principi dels 80 per finançar en part lluites obreres) als bancs, que no són més que lladres, que s'enriqueixen a costa de la necessitat dels treballadors.

En el 2008, l'Amadeu v
a realitzar una vaga de fam en protesta per aquesta situació, que va durar 76 dies, a la qual va posar fi a l'arribar a un acord amb la institució penitenciària. Aquest pacte, no deixaria a l'Amadeu en llibertat d'un dia per l’altre, però si que ho faria d'una manera esglaonada, si complia amb l'acordat, encara que el procés durés un temps, l'Amadeu es va comprometre a complir-lo.

Al març del 2009, arribat el dia de permís, la institució penitenciària, no va complir la seva part del pacte i l'Amadeu v
a reiniciar una nova vaga de fam que va sostenir durant 99 dies.

Avui l'Amadeu s
egueix a la presó i pateix un acarnissament en compliment de la condemna, quan ja deuria estar en llibertat, i tot això, perquè ha denunciat els abusos que pateixen les persones preses i tota la corrupció en la qual es troben implicats nombrosos funcionaris, alts càrrecs de les institucions carceràries, amb la complicitat de governants, quan no, la seva implicació directa. Tots ells són culpables i mentrestant, els mitjans de comunicació, obeint els interessos del poder, segueixen silenciant i criminalitzant les lluites de les persones preses com l'Amadeu.